KVM extender

Keyboard Video Mouse

KVM(Keyboard Video Mouse) extender eller KVM-förlängare tillåter din arbetsstation att vara placerad på avstånd från en dator eller server, vilket gör det möjligt att hantera utrustning på distans men ändå ha åtkomst som om man satt direkt vid maskinen. Man får samma kontroll som om man är vid datorn även när man använder GUI-baserade applikationer.

Olika sorters KVM extender

KVM extenders via fiber förlänger avståndet upp till ungefär 10 km över en singlemode fiberkabel med bildkvalitet i gott skick. Vissa extenders tillåter dock avstånd på upp till 300m eller längre, beroende på upplösning och kabelkvalitet. Dessa extenders kallas CATx, som är ett samlingsnamn för CAT5, CAT5e eller CAT6. Ett annat alternativ är att använda sig av KVM-över-IP då avståndet blir i stort sett obegränsat. Med en koppling via Internet kan man befinna sig i ett annat land och ändå ha full kontroll.

Vissa KVM extenders tillåter ytterligare alternativ, till exempel en lokal användare vid datorn eller 2-ports KVM-switch, medflyttning av portar mm.

Det verkliga testet av en KVM extender är inte avståndet utan kvaliteten på överföringen för avståndet. Bra prestanda på KVM extendern ger i det närmaste lokala användarupplevelser på konsolen, även om man befinner sig långt bort från datorn.

Fördelar med KVM extenders

Vem behöver en KVM extender, och varför? Tänk dig till exempel en kontorsmiljö, där datorerna är spridda under varje skrivbord, tar onödigt mycket plats och där fläktarna distraherar med sitt surrande. Eller en industrimiljö, där datorerna riskerar skadas av (eller åtminstonde få allt lägre livslängd av) damm, vätska och/eller temperatursskillnader. Förflytta datorerna till en skyddad miljö som till exempel en kyld datorhall, och använd KVM extenders för att få lika självklar tillgång! Genom att samla alla datorer på ett och samma ställe underlättas arbetet när uppdateringar av hårdvara och mjukvara behöver genomföras. En klar fördel med att ha datorerna samlade är att åtkomst i många fall förenklas.

KVM extenders är helt enkelt en logisk lösning när du vill ha optimal kontroll över serverrummet. Du vinner i effektivitet då du maximerar skridbordsutrymmet, och skapar samtidigt ett mer dynamiskt och trivsamt klimat för personalen att finna arbetsglädje i. Slutligen möjliggör användning av KVM extenders en säkrad miljö för datorerna så att du förhoppningsvis inte behöver oroa dig över om de klarar av miljön eller inte.

Tveka inte att höra av dig till oss om det är något du undrar över!

Läs mer

Kontakta oss för mer information och prisuppgift